tirsdag den 15. november 2011

Brunkager med pistacie og appelsin

Sidste år afprøvede jeg Blomsterbergs opskrift på brunkager - og de var klar et hit, som skal gentages igen i år. Jeg har lige lavet den første portion dej klar, så de kan bages i morgen.

250 g. smør (jeg brugte usaltet)
125 g. lys sirup
250 g. farin
3 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt allehånde
500 g. hvedemel
60 g. syltet appelsin i tern (Dr. Oetker)
150 g. smuttede, hele mandler
25 g. usaltede pistaciekerner (købt hos http://www.detsoedeliv.dk/)
2 tsk. potaske
1 spsk. koldt vand

Et termometer

Kom smør, sirup og farin i en lille gryde og smelt ved middel varme under omrøring, til det er ca 70 grader (brug derfor et termometer).

Tag gryden af varmen. Rør potaske og vand sammen i en kop/glas og tilføj det i den varme blanding.

Bland kanel, nellike, ingefær og allehånde i hvedemelet i en skål.


Tilsæt syltet appelsin, mandler og pistaciekerner.


Tilsæt de tørre ingredienser til den varme blanding og ælt det kort sammen, til en ensartet masse. Brug gerne en røremaskine.

Kom dejen i en firkantet form foret med bagepapir.


Pres dejen godt ned, så den fylder formen helt ud. Læg bagepair på toppen.Lad det afkøle ved stuetemperatur til næste dag, hvor dejen skæres i fem lange baner.


Skær hver bane i tynde, hele skiver. Læg dem på bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader i 9-12 minutter.



Lad kagerne køle af på en bagerist. Opbevar dem i en dåse med tætsluttende låg.


En god portion, som giver mange lækre brunkager.

0 kommentarer:

Send en kommentar